Den höga kostnaden för live-Smart-TV – både via kabel-och Dreamfilm-appar som Sling och Hulu—har drivit allt fler människor mot olagliga strömmande appar, tillägg och tjänster.

Vi kan se överklagandet. Om du vet var du ska leta, kan du hitta allt från live sport till de senaste Hollywood blockbusters on-demand.

Men vilka är farorna med att använda dessa olagliga tjänster? Tyvärr är riskerna många. Låt oss ta en närmare titt. Flera webbplatser och appar finns som gör att du kan få tillgång till olagligt innehåll gratis. Men det finns också en stor marknad för betalda olagliga tjänster.

Kanske mest anmärkningsvärda är Dreamfilm sektorn. En snabb sökning på Reddit avslöjar dussintals olagliga Dreamfilm-leverantörer. Var och en av dessa ger tillgång till tusentals live-tv-kanaler från hela världen på din Smart-TV.

Vanligtvis är priserna för sådana tjänster mellan ca $ 5 och $ 15 per månad, med extra kostnader för dem som vill titta på flera enheter samtidigt. Och precis som många juridiska tjänster erbjuder flera leverantörer imponerande rabatter om du registrerar dig för ett flermånaderspaket. Registrera dig för långa perioder sätter dig i riskzonen för ekonomisk förlust. På grund av deras olaglighet är leverantörerna inte reglerade, vilket innebär att de kunde sluta erbjuda sin produkt och försvinna på ett infall. Återigen ger Reddit otaliga exempel på detta.

Självklart finns det också en stor risk att myndigheterna kan driva en leverantör genom domstolarna, vilket återigen innebär att tjänsten potentiellt upphör utan varning och därmed lämnar dig ur fickan.