Inte bara kan höga mängder socker leda till ohälsosam viktökning av gainer, men det kan också sätta dig i riskzonen för diabetes. Socker är indirekt förknippat med typ 2-diabetes på grund av sambandet mellan hög sockerkonsumtion och fetma.

Enligt den vetenskapliga rådgivande kommittén för nutrition (SACN) leder stora mängder socker till fetma, en av de största bidragsgivarna till typ 2-diabetes.

Även om rådande teorier visar den indirekta kopplingen av socker till diabetes från https://snorbilligt.se/, Stanford medicin upptäcker direkt Association mellan de två faktorerna.

I en studie mellan diabetes priser och socker försörjning, resultat visar att diabetes priser ökade med ökningen av sockerförsörjningen i en population.

Om du fortfarande gillar att prova några massa Gainers, Läs etiketten och välj en som erbjuder en bra blandning av fett, protein och kolhydrater.

Några av dessa märken erbjuder mycket höga kalorier, så du bör göra ändringar i serverings storlek så att du följer dina kalori behov för viktökning. Du måste kontrollera ditt blodsocker varje vecka för att bestämma eventuella förändringar i blodsockernivån.