Integration: integration kan vara ett bra sätt för många företag att erbjuda flera IPTV tjänster i ett enda integrerat paket. Alla dessa tjänster (TV, Telefon, internet) kan skickas direkt via en linje till konsumenten. Det innebär att kostnaderna kan minskas och att konsumenten bästa IPTV måste ta itu med en leverantör i stället för kanske tre, vilket gör det bekvämare.

Interaktivitet: eftersom IPTV Smart levereras via Internet är det extremt lätt att flytta data från TV-företaget till hemmet, samt data flyttas enkelt från hem till leverantörer. Video on Demand (VOD): det är en interaktiv funktion som låter dig begära program som filmer, tv-program, etc när det passar dig. Den har inga geografiska gränser: IPTV som distribueras via Internet har en global karaktär, eftersom den inte har några geografiska utsläppsgränser, men kan ses och till och med hanteras från var som helst i världen via en dator med Internetanslutning.

Nackdelar med IPTV 24

Paketförluster: IPTV använder samma teknik som andra typer av användning av information för att skicka och ta emot information (Internet Protocol). På grund av detta faktum kan din IPTV ibland uppleva paketförlust eller förseningar. Kostnader: hittills är det väldigt dyrt att skapa tekniken för implementering och ändra hårdvaran för att göra distributionen av IP-TV.

Förvärv av innehåll

Innehållet kan erhållas via internet från en innehållsleverantör eller en distributör av IPTV signaler. Enheter som kallas kodare används för att digitalisera och komprimera den analoga videon som erhållits. Denna enhet som kallas codec, möjliggör komprimering av digital video vanligtvis förlustfri. Valet av codec är mycket viktigt, eftersom det bestämmer kvaliteten på den slutliga videon, bithastigheten som ska skickas, robustheten mot dataförluster och fel, förseningen per IPTV box överföring.